Logo vierklank.nl

DOS verliest nipt van koploper

De wedstrijd tussen de nog ongeslagen koploper Unitas en nummer twee van de ranglijst DOS kon van beide kanten rekenen op flinke publieke belangstelling. Het werd een mooie, meeslepende wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, toch trokken de Westbroekers aan het kortste eind.

DOS moest winnen om de aansluiting met Unitas te bewerkstelligen. Het tactisch plan van coach Maarten van Brenk werkte prima. Unitas was snel de bal kwijt in de verdediging en zocht naar oplossingen om onder de Westbroekse druk uit te komen, maar dat lukte maar sporadisch. In de beginfase van de wedstrijd was DOS de betere ploeg. Aanvallend beloonde de ploeg zichzelf alleen niet. Na een kwartier had DOS een 3-1 voorsprong gepakt. Het spel was te onrustig en veelal werd niet gewacht op de juiste schotmogelijkheid, waardoor ook het afrondingspercentage te laag bleef. De doelpunten bleven dan ook schaars voor de rust, getuige de magere 5-7 ruststand.

De twee doelpunten achterstand werkte DOS na de pauze snel weg. Vanaf 8-8 ging het gelijk op tot 11-11. Bij deze stand halverwege de 2e helft scoorde Unitas vier maal op rij en leek het beslissende gat te slaan. Maar DOS gaf zich niet gewonnen en bij 15-15 was de stand weer gelijk getrokken. Bij 15-16 keurde de scheidsrechter voor de tweede maal een doelpunt van DOS af en besliste Unitas in de volgende aanval de wedstrijd met een doelpunt. Met nog een laatste doelpunt, bepaalde DOS in de laatste minuut de eindstand op 16-17. Komende zaterdag speelt DOS een uitwedstrijd tegen Amicitia. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 19.30 uur.

Meer berichten