Logo vierklank.nl
Ondanks het regenachtige weer was het een productieve en vooral heel gezellige middag
Ondanks het regenachtige weer was het een productieve en vooral heel gezellige middag

Medewerkers WKZ zetten zich in voor De Bilt

Vorige week waren bijna 40 medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis  te gast in gemeente De Bilt. Ze staken de handen uit de mouwen en zetten zich als vrijwilliger in. Zo bezochten ze bewoners van De Biltse Hof, deden ze klussen bij Kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde en tuinierden ze in het Van Boetzelaerpark.

Bij De Biltse Hof zongen vrijwilligers en bewoners liedjes van vroeger. Aansluitend deden ze in groepjes diverse spelletjes met de bewoners. Zo ontstond er mooi contact tussen de bedrijfsvrijwilligers en bewoners van De Biltse Hof. Bij kinderboerderij De Schaapskooi werd samen met cliënten van Reinaerde geschilderd, geveegd, geharkt, opgeruimd, gesjouwd en geboend. Zo is de vloer van de hooischuur voorzien van een nieuwe verflaag en zitten de cavia`s weer in een mooi geschilderd hok. Bij het Van Boetzelaerpark was het vooral zaak om zaailingen van de esdoorn te verwijderen, zodat de diversiteit in het park van bloemen en planten behouden blijft.

Maatschappelijk betrokken
In navolging van de afdeling DIT (Directie Informatie Technologie) van het UMC Utrecht, wilde ook het WKZ haar maatschappelijke betrokkenheid tonen in de lokale omgeving. Met een gezamenlijke 120 uur aan vrijwilligerswerk verzetten de vrijwilligers in één middag veel belangrijk werk. Samen voor De Bilt organiseerde deze middag. Deze stichting legt contacten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zij organiseert allerlei activiteiten om maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen in de gemeente De Bilt.          (Judith Boezewinkel)

Meer berichten