Logo vierklank.nl
Geconcentreerd spelen de kinderen van de klarinetgroep hun oefennoten voor zij met het harmonieorkest gaan spelen.
Geconcentreerd spelen de kinderen van de klarinetgroep hun oefennoten voor zij met het harmonieorkest gaan spelen.

Uitvoering project Muziek op school trekt volle zaal

door Kees Diepeveen

Op vrijdagavond  22 november vond in de Vierstee in Maartensdijk de afsluiting plaats van het project Muziek op school dat door Muziekvereniging Kunst en Genoegen speciaal voor het basisonderwijs in Maartensdijk is ontwikkeld. Doel daarvan is de kinderen in aanraking te laten komen met het zelf maken van muziek.

Vijftig kinderen van de bovenbouwgroepen van basisscholen WereldKidz en de Martin Luther Kingschool lieten horen wat zij geleerd hadden. Een volle zaal met vooral ouders genoten zichtbaar van de muzikale prestaties van de kinderen. Ook het harmonieorkest van Kunst en Genoegen was aanwezig en speelde met elke instrumentgroep een bekend nummer.

Cojones
Dirigent van het harmonieorkest John Leenders heeft gedurende 10 weken de kinderen muziekles gegeven op echte instrumenten. Hier konden de kinderen op  inschrijven. De leerlingen van de Martin Luther Kingschool hebben op trompet, klarinet en dwarsfluit geoefend en die van WereldKidz op slagwerk dat bestond uit klokkenspel, xylofoon en Cojones. Doordat sommige instrumenten wel erg populair bleken moesten de leerkrachten van de bovenbouwgroepen hier en daar de keuzes wat sturen zodat alle muziekgroepen goed gevuld waren. 

Slagwerkgroepen
Elke muziekgroep begon zijn optreden met inspelen. Om er in te komen liet John Leenders elke leerling eerst een noot spelen en vervolgens een aantal noten met elkaar. Daarna werd met het harmonieorkest een bekend nummer gespeeld. Zo ook met slagwerkgroepen waar noten en ritmes vooraf gespeeld werden. Bekende nummers als: Happy, I feel good, Big big world en Havanna werden met veel enthousiasme door de kinderen meegespeeld met het orkest. In de Finale speelden alle kinderen mee met bekende nummers als: We will rock you en We are the champions. Een mooi optreden voor alle kinderen en bezoekers.   

Meer berichten