Logo vierklank.nl
Tijdens ‘verhalendag’ vertellen Greetje en Trine hun oorlogsverhalen aan de klas.
Tijdens ‘verhalendag’ vertellen Greetje en Trine hun oorlogsverhalen aan de klas.

Oorlogsverhalen centraal bij Aeres VMBO Maartensdijk

Vrijdag 15 november kwamen mevrouw Trine Poort (90 jaar) en mevrouw Greetje Willers (86 jaar) op bezoek bij de leerlingen van klas 2C van Aeres VMBO Maartensdijk om oorlogsverhalen te vertellen.

Trine Poort en Greetje Willers hebben de Tweede Wereldoorlog op verschillende manieren meegemaakt. Trine Poort was 15 jaar oud toen ze samen met haar ouders moest vluchten uit Arnhem. Greetje Willers heeft vooral honger geleden. Zij hoefde niet te vluchten, maar ze waren zo arm dat ze door de ondergrondse geholpen werden aan voedsel.

Eerste hand
Twee verhalen waarvan vandaag de dag bijna niet meer voor te stellen is dat deze gebeurtenissen zich in Nederland hebben afgespeeld. Aeres VMBO Maartensdijk vindt het belangrijk dat deze verhalen gehoord blijven worden. De leerlingen krijgen nu nog de kans ze te horen uit eerste hand, want de generatie mensen die de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt sterft langzaam uit.

Leren door te luisteren
Naast het luisteren naar de verhalen van Trine Poort en Greetje Willers, kregen de leerlingen ook de kans om te vertellen over hun buitenschoolse leven of talenten. Door goed naar elkaar te luisteren, kun je veel van elkaar leren en leren over dingen waar je zelf niet bij bent geweest.          (Monique Neppelenbroek)

Meer berichten