Logo vierklank.nl
WV-HEDW gaf FC De Bilt weinig kansen voor een beter resultaat. (foto Willemsen)
WV-HEDW gaf FC De Bilt weinig kansen voor een beter resultaat. (foto Willemsen)

Koploper verslaat FC De Bilt

Op de eerste zaterdag van november kwam WV-HEDW uit Amsterdam op bezoek in De Bilt. De Amsterdammers doen het dit jaar erg goed en bij een overwinning in De Bilt was de koppositie in beeld. FC De Bilt wacht nog steeds op de eerste overwinning in de eerste klasse. De afgelopen twee uitwedstrijden werden nipt verloren, terwijl gelijkspelen minimaal verdiend waren.

Het scorebord stond op 0-0 en de prima leidende Lizzy van der Helm floot precies om 14.00 uur het beginsignaal. De wedstrijd was nog maar net begonnen en het leek een fase van aftasten te worden, maar in de 2e minuut scoorde WV-HEDW de 0-1. FC De Bilt liet zich niet uit het veld slaan en kwam na tien minuten via een prima aanval op 1-1 (doelpunt Robin Notenboom). Voor rust maakte WV-HEDW gebruik van wat slordig verdedigen en kwam op 2-1. De gelijkmaker leek er aan te komen: Marcel Melissen wist bij een uitval goed in balbezit te blijven en wachtte goed op de komst van Jelle Vliek, Marcel legde keurig terug en Jelle schoot goed in maar werd geblokt door een verdediger.

In de tweede helft probeerde De Bilt in de wedstrijd te blijven, maar echt gevaarlijk kon de Biltse ploeg niet worden tegen een goed spelend WV-HEDW. Het eerste is echt een prima ploeg, het speelde goed georganiseerd en het bezit diverse kwalitatief prima spelers; dus dat de 1-3 viel en dat zij daarna FC De Bilt bijna geen kans gaven om het in het laatste kwartiertje spannend te maken, was terecht.

Deze ploeg staat nu met Scherpenzeel aan kop in de eerste klasse. Op zaterdag 9 oktober komt BOL (Broek op Langedijk) naar De Bilt.

Meer berichten