Logo vierklank.nl

Stedenband over Europa

In het kader van de stedenband De Bilt-Coesfeld gaat een groep scholieren van de Aeres Mavo samen met een groep scholieren uit Coesfeld van het Heriburg gymnasium naar Brussel op 5, 6 en 7 november. De bus vertrekt uit Coesfeld en bij een korte tussenstop in De Bilt gaan de scholieren van de Aeres Mavo mee.

De bedoeling is dat de jongeren meer inzicht krijgen wat 'Europa' nu eigenlijk doet en kan en wat niet, maar ook dat de scholieren uit beide landen nader tot elkaar komen en er misschien vriendschappen ontstaan. Tijdens de reis worden diverse kennismakingsspellen gedaan en een quiz over het Europarlement. In Brussel worden eerst de hoogtepunten van de stad bezichtigd en 's avonds na de maaltijd is er een discussie over jongeren en klimaat.

Parlement
De volgende dag worden de scholieren ontvangen in het Europarlement door een Nederlandse afgevaardigde (Esther de Lange) en door een Duitse afgevaardigde (Markus Pieper). Zij beantwoorden vragen over het Europees Parlement en Europa en begeleiden een bezichtiging van o.a. de grote vergaderzaal. 's Middags wordt het huis van de Europese geschiedenis bezocht. Op dag 3 gaan ze weer naar huis: in de Aeres Mavo volgt een gesprek over Europa, het klimaatbeleid in de twee landen.         (Tine Rigter)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>