Van Ettekoven Rietdekkers werkt al 9 generaties op het rietendak. (foto Govard-Jan de Jong)
Van Ettekoven Rietdekkers werkt al 9 generaties op het rietendak. (foto Govard-Jan de Jong)

Ondernemer van het jaar?

Algemeen

Generaties op het dak

Bijna 300 jaar geschiedenis in dezelfde omgeving. Van Ettekoven Rietdekkers werkt al 9 generaties op het rietendak. Een oer-Hollands ambacht wordt al vele generaties overgedragen.

De geschiedenis van Van Ettekoven Rietdekkers gaat terug tot 1720, toen is Johannes van Ettikhoven gedoopt in De Bilt. De 3e generatie is in 1787 geboren in Maartendijk, de 8e (huidige) generatie is geboren in Blauwkapel (toen nog gemeente Maartendijk) en de 9e en jongste generatie is geboren in Hilversum. De laatste 4 generaties, bijna 100 jaar, zijn actief werkzaam in de gemeente Wijdemeren en alweer 16 jaar is Van Ettekoven Rietdekkers gevestigd in de gemeente Wijdemeren.

De huidige generaties rietdekkers zijn de broers Willem en Evert-Jan en 2 zoons van Willem, Marien en Jan-Willem. Voor velen is Van Ettekoven Rietdekkers een begrip, waar wij trots op zijn. Omdat wij nog steeds rietendaken van ons voorgeslacht onderhouden, voelen wij ons sterk verbonden met onze relaties en hun rietendaken. Deze verbondenheid zit ons in de genen.

Ons bedrijf is sterk lokaal gericht, 90% van onze relaties bevindt zich binnen een straal van 12 km rond Loosdrecht. Onze bijdrage aan een circulaire economie blijkt doordat gesloopt riet van oude daken ook binnen diezelfde straal verwerkt wordt als 'stro' in de koeienstal. Het riet dat wij verwerken komt voor 95% uit Nederland en sinds 2 jaar ook weer uit Loosdrecht. Dit riet uit Loosdrecht blijkt van uitzonderlijke kwaliteit zodat wij uitbreiding van dit project graag promoten.

Wij zijn finalist in de verkiezing; 'Ondernemer van Wijdemeren' en hebben uw stem hierbij nodig. Bekijk onze video en stem  nog: VanEttekovenRietdekkers.nl