De zes zussen die weer gaan zorgen voor een heerlijke uitvoering.
De zes zussen die weer gaan zorgen voor een heerlijke uitvoering.

Steeds Beter met Mutsen in Het Lichtruim

Algemeen

door Guus Geebel

Toneelvereniging Steeds Beter voert in de theaterzaal van Het Lichtruim op 8, 9 en 10 november het stuk Mutsen op. De toneelkomedie is geschreven door Christa Warmerdam en wordt geregisseerd door Henri Nap.

Mutsen is een komedie over vrouwen van deze tijd met herkenbare dialogen. Het gaat over zes zussen die elkaar ontmoeten in een vakantiehuisje. Ze hebben verschillende karakters en hun eigen problemen, maar ook geheimen waar ze liever niet over praten. Daardoor ontstaan spanningen en botsingen, maar ook komische situaties. Ze hebben allemaal al het een en ander meegemaakt. Mannen kwamen en gingen, kinderen werden geboren en opgevoed en carrières afgebouwd. Ondanks de verschillen hebben de zes zussen wel het verleden gemeen.

Regisseur Henri Nap woont in Eemnes en regisseert al sinds 1985 toneelgezelschappen in plaatsen in de regio zoals Huizen en Kortenhoef. Met Steeds Beter werkt hij regelmatig. 'Ook met eenakters waarmee we diverse prijzen hebben gewonnen.' Het stuk Mutsen heeft hij zelf aan Steeds Beter voorgesteld. 'Ik heb het hier een daar wat ingekort, maar natuurlijk wel met respect voor de auteur van het script.'

De voorstellingen zijn in Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november. Op 8 en 9 november begint de voorstelling om 20.00 uur. Zondag 10 november om 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via secretariaatsteedsbeter@gmail.com, of tel. 030 2291021. De voorverkoop start op 26 oktober bij: Mijn Droomkapper, Planetenbaan, The Read Shop, Hessenweg of Bruna, Julianalaan. Aan de zaal kan niet worden gepind.