Mike de Kok krijgt een niet opgemerkt steuntje in de rug. [foto Henk van de Bunt]

Eerste winst voor SVM

Algemeen

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelde het Maartensdijkse SVM tegen Vv De Dreef in Utrecht; voor de Maartensdijkers een onbekende tegenstander.

De eerste helft kenmerkte zich als rommelig. SVM was gevaarlijker en kreeg ook direct wat kansjes. Het bleef het eerste half uur bij speldenprikken, gevolgd door de Maartensdijkse hulp aan de tegenstander bij het behalen van een voorsprong (1-0). Maar dan heeft SVM plaaggeest Mike de Kok nog in de spits: binnen 2 minuten was het 1-1 met dankbare hulp van Jordi van der Lee. Daarna waren er nog enkele Maartensdijkse kansen op een voorsprong, maar die bleven onbenut.

Rust
Na de rust trok een ongewijzigd SVM het initiatief naar zich toe. Jordi van der Lee zorgde voor de 1-2 en even later zette Nicky Engel Jordi vrij voor de doelman van de tegenstander en vergrootte de Maartensdijkers hun voorsprong. Uit een prima aanval scoorde Stijn Orsel de 1-4; gevolgd door opnieuw een moment van verslapping in de SVM-verdediging (2-4), waarmee de eindstand werd bereikt. Aanstaande zaterdag begroeten de Maartensdijkers streekgenoot VIOD uit Tienhoven. [HvdB]