Op deze prachtige plek in het Van Boetzelaerspark wordt de buitenbioscoop opgesteld.
Op deze prachtige plek in het Van Boetzelaerspark wordt de buitenbioscoop opgesteld.

Buitenbioscoop in De Bilt

Algemeen

door Henk van de Bunt

Op zaterdag 6 juli organiseert Rotaryclub De Bilt-Bilthoven een unieke buitenbioscoop in het Van Boetzelaerpark. Het is een evenement voor iedereen uit de gemeente De Bilt en omstreken.

Gert-Jan Sikking (Rotary) vertelt: 'Aan het begin van de avond, om 17.30 uur, wordt de film Ratatouille voor lagere schooljeugd vertoond. Om 21.00 uur is de avondvoorstelling met de film Bohemian Rhapsody. Tijdens het evenement zijn diverse 'food trucks' aanwezig voor een hapje en een drankje. Tevens zijn er picknickpakketten verkrijgbaar voor tijdens de voorstelling'.

Ratatouille
Ratatouille is een computeranimatiefilm van Walt Disney uit 2007. Ratatouille vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Bohemian Rhapsody is een biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen. Gitarist en drummer Brian May en Roger Taylor hebben de film over hun eigen band geproduceerd. De film werd genomineerd voor 5 Oscars, waarvan hij er 4 won.

Doel
Het doel van het evenement is volgens Sikking tweeledig: 'Een gezellige avond met het gezin, vrienden en/of familie en naar een mooie film kijken in de buitenlucht. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de avond afgedragen aan de Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die geboren zijn met een hartafwijking. Met de opbrengst van de kaartverkoop van de Buitenbios wordt bijgedragen aan onderzoek om de overlevingskansen en kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren'.

Lokaal
Bij de voorbereidingen van de Buitenbios zijn diverse lokale partijen betrokken. Zo zijn recentelijk enkele klassen van de Juliana(basis-)school geraadpleegd bij de keuze van de kinderfilm, waarbij de film Ratatouille de meeste stemmen kreeg. Iedereen mag zijn eigen stoel, kleedje, of zitzak meenemen. Tevens is er de mogelijkheid om een stoel te reserveren en een picknickarrangement te boeken. Indien de weersvoorspelling voor zaterdag 6 juli slecht is wordt het evenement verplaatst naar een andere datum.

Website
Meer informatie over de Buitenbios is te vinden op de website: www.buitenbiosdebilt.nl. Deze website is ontworpen met behulp van studenten van het Grafisch Lyceum Utrecht, als onderdeel van hun maatschappelijke stage 'Wij zijn de wijk'. Op de website zijn vanaf heden kaarten voor de Buitenbios te bestellen.