Logo vierklank.nl
Petra Graatsma en Joanne Penning slaan weer een brug tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
Petra Graatsma en Joanne Penning slaan weer een brug tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Impact van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Dinsdag 18 juni zijn alle Biltse bedrijven en maatschappelijke organisaties van harte welkom op een bijeenkomst over de inpact van technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het takenpakket verandert, bestaande banen verdwijnen en nieuwe ontstaan. Nu al stappen ondernemen is belangrijk voor werkgevers en werknemers.

door Walter Eijndhoven

Met deze bijeenkomst probeert Samen voor De Bilt wederom een brug te slaan tussen het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Voor beide groepen hebben technologische ontwikkelingen invloed op de inzet van personeel. De ene organisatie heeft werknemers over, de ander zoekt juist werknemers. Diverse partners van Samen voor De Bilt zijn zich bewust van deze ontwikkelingen en helpen enthousiast mee deze bijeenkomst te organiseren.

Duurzame inzetbaarheid
'Eén keer per jaar organiseert Samen voor De Bilt een bijeenkomst met een maatschappelijk karakter', vertelt directeur Joanne Penning. 'Dit jaar besteden wij aandacht aan (duurzame) inzetbaarheid van personeel, met name de vraag naar nieuwe vaardigheden van huidige en toekomstige werknemers'. Nieuwe banen zijn goed voor onze economie, maar er is ook een groot tekort aan werknemers met de juiste vaardigheden. De bijeenkomst gaat in op de vraag wat dit in de praktijk betekent voor werkgevers en dus ook voor werknemers.

Om een blik in de (nabije) toekomst te werpen, spreken Linda Hopmans, directeur Techniek en Bouw bij Randstad en Corine Das-Evers, manager Dagelijkse Bankzaken bij de Rabobank Rijn en Heuvelrug over de actuele, technologische ontwikkelingen en de impact op werk en de invloed van digitalisering op de Rabobank en hun personele inzet.

Workshops
Behalve twee sprekers kunnen geïnteresseerden ook deelnemen aan diverse workshops: 'Mentaal Fit via een digitaal medium' (Helen Dowling Instituut en Kuin Bedrijfsarts en Consultant), 'Een leukere baan, zonder weg te gaan' (RIVM), 'De kansen van technologie voor arbeidsbeperkten....be challenged!' (De Normaalste Zaak en Reinaerde) en als laatste 'Matchen van vraag en aanbod van personeel in De Bilt' (Werkplaats 21 en Gemeente De Bilt).

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 juni van 15.30 uur tot 18.00 uur, inloop vanaf 15.00 uur bij de Rabobank Rijn en Heuvelrug, Utrechtseweg 25 in Zeist. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 10 juni via info@samenvoordebilt.nl

Meer berichten