Een geslaagde start van de derde editie van het project We 8 Match.
Een geslaagde start van de derde editie van het project We 8 Match. Foto: MLADEN PIKULIC

Een goede start voor We 8 Match 3

Algemeen Algemeen

Tijdens een geslaagde Kick Off op donderdag 21 maart werd de derde editie van het project We ∞ Match gestart. Diverse groepen binnen het participatietraject kwamen samen: de deelnemers, de buddy's en betrokken organisaties. Het resulteerde in een levendige middag vol gesprekken, informatie en inspiratie.

We ∞ Match coacht statushouders en bijstandsgerechtigden uit gemeente De Bilt in het traject van participatie en het vinden van (vrijwilligers)werk. Hierbij worden buddy's ingezet die worden gekoppeld aan de deelnemers. Met de Kick Off op 21 maart werd de start van We ∞ Match 3 officieel ingeluid. Diverse organisaties uit De Bilt toonden hun betrokkenheid met hun aanwezigheid tijdens deze middag. Niet alleen de buddy's van We ∞ Match 3 waren erbij, maar ook een aantal buddy's van voorgaande edities. Deelnemers en buddy's kregen zo de gelegenheid om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Nieuwe mogelijkheden
Tijdens de Kick Off werd niet alleen informatie gedeeld over het project en ruimte gemaakt om te ervaren wat theater kan doen voor de deelnemers, er werden ook nieuwe deuren geopend. Wethouder Anne Brommersma bood een werkervaringsplek bij de gemeente aan. Reinaerde kwam eveneens met een voorstel: zij gaan samen met cliënten een workshop geven over werken in de gehandicaptenzorg. Deze mooie initiatieven droegen bij aan een geslaagde Kick Off. Er is kennis gemaakt, er zijn gesprekken gevoerd, en er zijn mogelijkheden gecreëerd: een goede start van We ∞ Match 3!

Nieuwe buddy's die het leuk vinden om vrouwelijke statushouders te begeleiden tijdens We Match zijn nog welkom. In april start een nieuwe groep, speciaal voor mannen. Ook hiervoor worden nog buddy's gezocht.  Aanmelden kan bij Willeke Colenbrander: willeke@kunstenhuis.nl / 06 11168409.