DOS sluit zaalcompetitie af met winst

Met de 22-23 winst in de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie heeft DOS het seizoen afgesloten met een vijfde plek.

DOS startte gehavend aan de wedstrijd. Als gevolg van maar liefst drie blessures/zieken had coach Van Grootheest zijn opstelling moeten aanpassen. Alhoewel het duel tussen de nummers vijf en zes van de ranglijst voor de competitie geen enkel belang meer had, wilde met name de thuisclub uit Kampen voor het eigen publiek er nog vol voor gaan. Het leverde veel fysieke duels op, waarbij de scheidsrechter veelvuldig corrigerend moest optreden. De start was voor de thuisploeg, maar na een 2-1 achterstand pakte DOS het initiatief. Na de gelijkmaker pakte het een kleine 2-4 voorsprong. Halverwege de wedstrijd was bij 7-10 de voorsprong een puntje uitgebreid.

Na rust bouwde DOS het veldoverwicht verder uit. DOS speelde steeds gemakkelijker onder de fysieke duels van de tegenstanders uit. Het baltempo lag hoger dan voor rust, waardoor er veel mooie kansen kwamen. Zes minuten voor tijd was er een maximale voorsprong van zes punten. DOS dacht de overwinning binnen te hebben en wisselde nog wat reservespelers in. Dat was wat voorbarig. De thuisclub naderde nog tot één punt, maar uiteindelijk behield DOS de voorsprong. Minder dan een overwinning zou ook geen recht doen aan het beeld van de wedstrijd.

DOS heeft nu maar liefst vijf weken vrij. Het KNKV heeft de wedstrijd van 20 april verzet naar het vrije weekend van 4 mei. Gelet op de grote blessureboeg wel prettig. DOS kan zich zo na een korte rustperiode optimaal voorbereiden op de hervatting van de veldcompetitie waarin DOS koploper is.