Logo vierklank.nl
Jeannette Katgert: 'Leergeld De Bilt zoekt vrijwilligers'.
Jeannette Katgert: 'Leergeld De Bilt zoekt vrijwilligers'.

Leergeld Gemeente De Bilt zoekt versterking

Sinds 2009 is Stichting Leergeld Gemeente De Bilt actief. De Stichting heeft als doel te voorkomen dat kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen worden uitgesloten van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. De Stichting zoekt nu nieuwe vrijwilligers om het werk voort te kunnen zetten.

Onder het motto 'Alle kinderen mogen meedoen; nu meedoen is straks meetellen!' wil Leergeld de uitsluiting van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar voorkomen. De vrijwilligers gaan op huisbezoek, inventariseren en analyseren de behoeftes. Dan wordt onderzocht of men in aanmerking komt voor de voorzieningen. Ten slotte behoort het verifiëren en administreren van de gegevens ook tot de taken.

Culturen
'Het is een dankbare job', aldus Jolande, al jarenlang vrijwilliger bij Leergeld. 'Je komt bij de mensen thuis om de kinderen in te schrijven. Dan zie je vaak hoe men rondkomt met heel weinig middelen en vrijwel altijd kunnen we helpen. Ik vind het ook fijn om kennis te maken met veel verschillende culturen'.

In 2018 heeft Leergeld ongeveer 240 kinderen geholpen met verschillende voorzieningen. Men dient daarbij te denken aan computers, contributie van sportverenigingen, sportkleding, zwemles, dansles, muziekinstrumenten, fietsen om naar het voortgezet onderwijs te gaan en zomerkampen.

Betrokkenheid
'Wat mij opviel was de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en de grote inzet van Leergeld voor de kinderen', aldus Cathy, een vrijwilligster, die zich vooral met de toedeling van LapTops voor kinderen uit het Voortgezet Onderwijs heeft beziggehouden. 'Afgelopen jaar ben ik gevraagd dit project met LapTops te doen. Je neemt anderen werk uit handen en komt met allerlei mensen en instanties in contact. Voor mij een leuke uitdaging en ook een leerschool om met de middelen die er zijn en de tijd die het mag kosten, zo effectief mogelijk om te gaan'.

Vrijwilligers
Stichting Leergeld De Bilt komt vrijwilligers te kort om dit werk te kunnen blijven doen. Vandaar dat Leergeld op zoek is naar nieuwe vrijwilligers, die zich in ieder geval 4 uur per week willen inzetten voor de kinderen in gemeente De Bilt. Aanmelden of informatie vragen, kan bij Jeannette Katgert, coördinator Stichting Leergeld Gemeente De Bilt via LeergeldDeBilt@gmail.com.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>