Logo vierklank.nl
Zakelijk

Biltse nominatie voor Appeltje van Oranje

MENS De Bilt is genomineerd voor een Appeltje van Oranje met het project Sterk door Vrijwilligerswerk. Actieve mensen met geheugenklachten of een psychische kwetsbaarheid vallen vaak tussen wal en schip. Sterk door Vrijwilligerswerk zoekt voor hen vrijwilligerswerk waar ze blij van worden, iets wat bij ze past.

De één gaat aan de slag op een basisschool of kinderboerderij, de ander helpt in een kruidentuin. Soms vindt iemand het eng om iets alleen te doen. Hij krijgt dan een jobmaatje. Dat is een vrijwilliger die een extra uitdaging zoekt. Hij biedt extra ondersteuning en veiligheid.

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2019 is 'De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)'. De prijzen staan in het teken van mensen die vrijwilligerswerk op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast weten te houden. En daar sluit het project van Mens precies bij aan. Deelnemers verheugen zich om aan het werk te gaan. Hun eigenwaarde groeit en ze krijgen weer energie. Er is weer meer perspectief in het dagelijks leven, want ze maken deel uit van de maatschappij.

Mens heeft stemmen nodig om te winnen. Via https://appeltjevanoranje.nl/mensdebilt kunt u stemmen. Wacht niet te lang want na 14 januari kunt u niet meer nomineren.

Meer berichten