Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters genoot zichtbaar van het ontbijt met de kids van groep 1 en 2.
Burgemeester Sjoerd Potters genoot zichtbaar van het ontbijt met de kids van groep 1 en 2.
Jeugd

Burgemeester ontbijt op Bosbergschool

In de week van het Nationaal Schoolontbijt heeft burgemeester Sjoerd Potters op verzoek van de Bosbergschool uit Hollandsche Rading op vrijdag 9 november het ontbijt gebruikt met leerlingen van de groepen 1 en 2.

door Kees Diepeveen

Alle leerlingen van de Bosbergschool namen deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Het eigen klaslokaal van de groepen was voor deze gelegenheid omgetoverd tot eetlokaal waar de kinderen een gezond ontbijt kregen. Maar omdat kinderen zo van zoet houden was er ook hagelslag. Voordat de burgemeester ging ontbijten met de groepen 1 en 2 deed hij eerst een ronde langs de andere klaslokalen.

Samen eten
Om het belang van een goed ontbijt te onderstrepen ging de burgemeester kort in gesprek met de kinderen en kwam er zo achter dat niet alle kinderen in de groepen 5 tot en met 8 met een ontbijt op naar school gingen. Een mooie gelegenheid voor de burgemeester om nog eens te benadrukken waarom een goed ontbijt zo belangrijk is. De meeste kinderen onderschreven wel het nut van het Nationaal Ontbijt en het samen eten op school maar vonden het toch ook wel erg gezellig.

Goed doel
De burgemeester kwam niet met lege handen. Hij overhandigde een cheque van 250 euro aan één van de leerlingen van groep 7/8 bestemd voor een goed doel. Het goede doel verbonden aan het Nationaal Ontbijt is dit jaar de Kinderpostzegels maar de Bosbergschool kan het bedrag ook aan een ander goed doel besteden.

Meer berichten