Nova met lege handen

Deze zaterdag kwam EKVA uit Almere op bezoek bij Nova. In de eerste helft was het Nova die de voorsprong nam, maar EKVA bleef goed bij. Na de rust wist Nova nog maar vijf keer te scoren. Dit was te weinig om de wedstrijd te winnen. EKVA ging er met de winst van door.

Vanaf de eerste minuut liet Nova goed spel zien. Het team uit Bilthoven kon lange aanvallen draaien en wist daarmee al snel op een 2-0 voorsprong te komen. EKVA had direct een antwoord door snel terug te scoren. In de loop van de eerste helft gingen beide teams gelijk op, maar nam Nova elke keer de voorsprong. Het team uit Bilthoven wist maar niet los te komen van haar tegenstander. Beide vakken hadden moeite met scoren en konden niet genoeg druk leggen op de aanval van EKVA. Net voor de rust wist EKVA een doelpunt te scoren waardoor de spelers uit Almere met een 8-9 voorsprong de kleedkamers op zochten.

In de tweede helft stopte Nova met doelpunten maken. De creativiteit die Nova in de eerste helft liet zien was verdwenen. Nova bleef volharden in statisch spel en liet te veel toe in de verdediging. EKVA greep haar kans en kwam meer in de wedstrijd. In de tweede helft wist Nova maar 5 doelpunten te scoren, wat niet genoeg was om het EKVA lastig te maken. Hier en daar werden nog wat tactische wissels gedaan, maar het mocht niet baten. Met nog vijf minuten spelen deelde EKVA de genadeklap uit met twee snelle doelpunten. Nova moest toekijken hoe deze wedstrijd werd verloren. Met een eindstand van 13-18 floot de scheidsrechter af en incasseerde Nova haar eerste verliespartij van het seizoen.