Logo vierklank.nl
Algemeen

Krakers kwamen en gingen

door Henk van de Bunt

Nadat de krakers van de voormalige schoolgebouwen in Groenekan deze panden rustig hadden verlaten streek een deel van hen neer op het gazon voor Jagtlust aan de Soestdijkseweg in Bilthoven. Gemeentelijk woordvoerder Dick de Jager hierover: 'De krakers hebben de panden op eigen gelegenheid verlaten. We zijn in goed overleg met de groep om aan deze, overigens ontspannen, situatie een einde te maken. Over het wanneer en hoe was donderdag 26 juli nog niets zinnigs te zeggen.

Vrijdag 27 juli berichtte collega-woordvoerder Donate Schuil aansluitend over het vertrek: 'De groep is donderdagavond vertrokken. In de dagen daarvoor was er meerdere malen met de groep gesproken. Donderdagavond sprak burgemeester Sjoerd Potters met hen: in dit gesprek zegde de groep toe voor vrijdag 08.00uur het terrein te zullen verlaten. Deze toezegging heeft men donderdagavond gestand gedaan en het terrein is netjes achtergelaten'. Met de gebouwen in Groenekan is het anders gesteld. De puinhoop is daar zo groot dat de gemeente een bedrijf heeft moeten inschakelen om de rotzooi op te ruimen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>