DOS speelde tegen Ons Eibernest een mindere wedstrijd.
DOS speelde tegen Ons Eibernest een mindere wedstrijd.

DOS onvoldoende bij de les

Algemeen Sport

Verscholen in een Haagse woonwijk ligt de accommodatie van De Haagse Korfbalvereniging Ons Eibernest. Ons Eibernest werd in het jaar dat DOS werd opgericht nog landskampioen op het veld en in zaal en behaalde daarna nog vele titels. Zaterdag speelden de korfballers van DOS tegen deze illustere tegenstander één van de mindere wedstrijden van het seizoen.

De afgelopen week hadden spelers en coach wat uitgebreider de verloren partij tegen KVA geëvalueerd. Hierna werd weer vooruit gekeken naar de volgende tegenstander. Er was goed getraind en er was niets mis met de scherpte en de overtuiging een goed resultaat neer te zetten zaterdag. Een wereld van verschil met de wedstrijd tegen Ons Eibernest. Het was coach Andreas van Grootheest blijkbaar niet gelukt zijn team fel en scherp aan de start te krijgen. Waar de thuisploeg werkelijk vocht voor elke meter, miste DOS deze instelling. Veel foute en onzorgvuldige passes droegen bij aan het chaotische en rommelige aanvalsspel. Het missen van grote doelkansen zoals strafworpen en doorloopballen hielpen de Westbroekers ook niet verder. Verdedigend waren teveel spelers niet bij de les, waardoor de Hagenezen -die moeite hadden met scoren- op veel momenten de helpende hand uit Westbroek werd aangereikt.

Toch had DOS halverwege een 8-9 voorsprong en waren er voldoende mogelijkheden in de tweede helft. Maar telkens als DOS scoorde, wist de thuisploeg ook weer snel te antwoorden. Toen kort voor tijd Ons Eibernest op voorsprong kwam, moest DOS het antwoord schuldig blijven. Een 20-19 nederlaag was het resultaat. Zaterdag speelt DOS weer een uitwedstrijd. Tegenstander BEP staat een plaats lager dan DOS. De wedstrijd in Purmerend begint om 19.30 uur.