Duur puntverlies voor FC De Bilt

Zaterdag 3 februari streden twee oude bekenden tegen elkaar. CDW uit Wijk bij Duurstede voetbalde tot zes jaar geleden, evenals FC De Bilt, met het eerste elftal op zondag. De afgelopen jaren hebben beide verenigingen hun weg omhoog naar de zaterdag-tweede-klasse doorlopen. In de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen wist FC De Bilt nipt met 0-1 te winnen.

FC De Bilt speelde een prima eerste helft, maar het duurde eigenlijk te lang voordat de verdiende voorsprong op het scorebord kwam. Het was Robin Notenboom, die met een uitstekende goal de hatelijke nul van het scorebord schoot. Vlak na rust scoorde Sander van den Berg, maar de Wijkse grensrechter stak terecht zijn vlag in de lucht en het doelpunt werd dus afgekeurd. Daarna kreeg FC De Bilt diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Aan de andere kant kreeg CDW zo af en toe ook een kansje op de gelijkmaker. De gelijkmaker viel, maar niet echt uit een kans, maar het was meer een soort flipperkastgoal.

Met nog 20 minuten op de klok leek FC De Bilt de betere ploeg en met het inbrengen van Bobby Reijerse hing de winnende goal in de lucht. Helaas bleef de beslissing uit en floot de scheidsrechter af met de 1-1 op het scorebord.

Volgende week Roda'46 uit en dan op 17 februari thuis tegen SV Loosdrecht.