Logo vierklank.nl
Historie

Geschiedenis van de Nederpop

In 2018 is het precies 60 jaar geleden dat de Nederpop werd 'geboren'. En dat verdient een muzikaal monument. RouletteFM zendt iedere zondag een selectie uit van de 2000 beste Nederlandse platen ooit gemaakt.

In het overzicht van 60 jaar opnames uit de Nederlandse popgeschiedenis ontbreekt geen enkele klassieker of invloedrijke plaat. Presentator Ewald van Liempt brengt drie uur lang een overzicht van de geschiedenis die volgens de kenners begon met de eerste single van The Tielman Brothers Rock Little Baby Of Mine / You're Still The One.

Holland
In 60 Jaar Nederpop hoor je antwoord op de vragen wat de relevante nummers waren en welke liedjes voor de eeuwigheid zijn. Het overzicht gaat dwars door alle genres. Dus zowel pop, dance, urban, levenslied als ook Nederbeat, palingsound, dialectrock en alle andere varianten zijn vertegenwoordigd. Nederlandstalig, Engelstalig, instrumentaal; het maakt niet uit, als het maar made in Holland is. Uitzending: Iedere zondag van 12.00 tot 15.00 uur RouletteFM 106.6FM / kabel 101.9 / kanaal 918; www.roulettefm.nl (Tom van Helderen)

Meer berichten