Meedenken over een goed functionerende natuurverbinding kan nu.
Meedenken over een goed functionerende natuurverbinding kan nu.

In gesprek over Natuurverbinding Hoorneboeg

Algemeen Natuur & Milieu

Op maandag 19 juni is er een publieksavond over het vervolg van het project 'Natuurverbinding Hoorneboeg'. Ruim een jaar geleden werd vanuit Goois Natuurreservaat besloten om, voor minimaal een jaar, een pas op de plaats te maken met dit project. Niet met het idee om daarmee dit project niet meer uit te voeren. In een vrij toegankelijke informatieavond wil men nu even 'bijpraten'.

Nog steeds blijft het voornemen om een goed functionerende natuurverbinding te realiseren nadrukkelijk bestaan. Er wordt nu gezocht naar een plan en een werkwijze dat op meer draagvlak kan rekenen. Er zijn ideeën over een vervolg en het Goois Natuurreservaat luistert nu graag naar wat bewoners/omwonenden of anderszins betrokkenen hier van vinden. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst worden de ideeën toegelicht, waarna met elkaar het gesprek kan worden aangegaan.

De publieksavond is op maandag 19 juni van 19.30 tot 21.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.00uur) in/op Landgoed Zonnestraal in de Brasserie Zonnestraal, Loosdrechtsebos 15 te Hilversum. In verband met de catering wordt aanmelding vooraf op prijs gesteld via gooisnatuurreservaat@gnr.nl, onder vermelding van 'aanmelding publieksavond 19 juni', naam en het aantal personen. [HvdB]

Het jeneverpad vormde vroeger een smokkelaarsroute die uitkomt op de Hollandse sloot.