Fort aan de Klop viert het tienjarige jubileum met het nieuwe festival Kermis de Klop.
Fort aan de Klop viert het tienjarige jubileum met het nieuwe festival Kermis de Klop.

Fort aan de Klop introduceert 'Kermis de Klop'

Algemeen Algemeen

Op 1e en 2e Pinksterdag organiseert Fort aan de Klop haar nieuwe familiefestival 'Kermis de Klop'. Het nieuwe evenement is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat zeven jaar lang plaats vond op het fort.

Ook Kermis de Klop blíjft een kinderfeest met theater, muziek en workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar dit maal zullen volwassenen zich ook uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek in de avonduren. Op beide dagen is het festival van 11.00 tot 22.00 uur toegankelijk voor het publiek. De toegang is gratis.

Het Fort wordt tijdens de Pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods worden creatieve kinderworkshops georganiseerd. Buiten kunnen kinderen zich uitleven met het bouwen van hutten in het 'timmerdorp' en zorgt Circus Snor voor vertier met haar karavaan vol spelletjes. Grote tenten, een buitenbar, rollende keukens, buitentheater en een zweefmolen maken het plaatje compleet. Op zondagavond treedt de Mexicaanse Mariachi-band Caramba van Joris Linssen op en ook op maandagavond zal er live muziek zijn.

Make a Wish Nederland
Kermis de Klop wordt, net als het Kinderkunst Theaterfestival, georganiseerd in samenwerking met Make-a-Wish Nederland. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten hiervan gaan naar Make-A-Wish® Nederland, voorheen Doe een Wens Stichting Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag van 11.00 tot 17.00 uur plaats. Meer informatie over het festival zie www.kermisdeklop.nl.

(Ellen van der Horst)