Reparateur Roel meet samen met deze jonge deelnemer de elektriciteitsdoorvoer van een hoverboard.
Reparateur Roel meet samen met deze jonge deelnemer de elektriciteitsdoorvoer van een hoverboard. Foto: Anne Marie Gout

Repair Cafe bij WVT

Algemeen Algemeen

Veel bijzondere reparaties waren er afgelopen zaterdag bij het Repair Cafe in Bilthoven. Een jongeman kwam met een op marktplaats gekocht hoaverboard. Eerst deed ie het prima, maar toen was de oplaadknop afgebroken. Reparateur Roel uit de Bilt maakte samen met de jongeman het bord open en gelukkig lukte het snel de oplaadknop weer vast te zetten. Samen zetten zij het hoverboard weer in elkaar en gelukkig werkte hij weer helemaal.

Een oudere heer kwam met een printer waarvan de papiertoevoer het niet meer deed. Reparatrice Marianne maakte alles goed schoon, maar helaas dat hielp niets. Toen op google een filmpje gevonden werd waarbij de papiertoevoer van een printer werd gerepareerd door een stuk karton met redelijk geweld door de papiertoevoer heen te duwen. Zo gezien, zo gedaan, en ..... ook de printer was weer aan de praat geholpen.

Volgende
Al met al kwamen er zo'n 60 mensen langs met hun kapotte spullen en daarvan verlieten er velen met een blijde lach en gerepareerd apparaat, stofzuiger, wekkerradio, elektrische piano, fiets of broek het pand. Het volgende Repaircafe wordt georganiseerd op zaterdag 1 juli bij de WVT in Bilthoven. Meer info: https://repaircafebilthoven.wordpress.com       (Sofie Bakker)