Juridische zaken en dementie

Algemeen Algemeen

Op dinsdag 16 mei is er een Alzheimer Café in het restaurant in woon- en zorgcentrum De Koperwiek, Koperwieklaan 3 in Bilthoven. Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het thema van deze avond is 'Juridische zaken en dementie'.

Bij dementie gaat het verstandelijk functioneren achteruit. Door de ziekte kan iemand na verloop van tijd het vermogen tot rekenen, lezen en omgaan met geld verliezen. Een ander gevolg van dementie is dat iemand situaties niet meer goed kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigen belangen wordt dan moeilijker. Door dementie raken mensen op een gegeven moment wilsonbekwaam. Dit betekent dat zij in bepaalde situaties de gevolgen van hun handelen of beslissingen niet meer kunnen overzien. Daarom is het van belang tijdig te praten over het regelen van zaken.

Notaris Frans van Beek, zal over dit thema komen praten. Er is voldoende gelegenheid om met hem in gesprek te gaan en vragen te stellen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is altijd gratis. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden, u bent van harte welkom. Voor meer informatie en evt. vervoersvragen kan contact worden opgenomen met Alida Melkert, tel.nr. 030-6562977.