Kwaliteit van leven bij dementie

Algemeen Ouderen

Op dinsdag 19 april om 19.30 uur vindt er weer een Alzheimer Café plaats in De Bilt. De locatie is het restaurant in woon- en zorgcentrum De Koperwiek, Koperwieklaan 3 in Bilthoven.

Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het thema van deze avond is 'Kwaliteit van leven bij dementie'. Het is van groot belang dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen in de maatschappij, hun talenten in kunnen zetten. Hierdoor voelen mensen met dementie zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk omdat het gevoels-en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door hun deelname aan de maatschappij, blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren.

Regie
Een ander belangrijk aspect is het bevorderen van voldoende eigen regie zodat het leven de moeite waard blijft. Ja 'zo'n vergeetachtig iemand' is in staat om vaardigheden opnieuw te leren of anders te doen. Daphne Mensink, DirkseAndersZorgen, zal vertellen over haar werk: het verbeteren van de kwaliteit van leven van iemand met dementie. Er is voldoende gelegenheid om met haar in gesprek te gaan en vragen te stellen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Voor vervoersvragen c.q. andere informatie over het Alzheimer Café kan contact worden opgenomen met Alida Melkert, tel.nr. 030 6562977 of met Bea van Doeland, 030-2219022.