Beroepenmarkt voor middelbare scholieren

Algemeen Jeugd

Op woensdag 10 mei 2017 tussen 19.30 en 21.30 uur kunnen scholieren uit deze gemeente van diverse middelbare scholen de beroepenmarkt bezoeken in het Gemeentehuis te Bilthoven.

Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met diverse beroepen en praten met mensen die dat beroep zelf uitoefenen in de gemeente De Bilt en directe omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die werkzaam zijn in gezondheid en milieu, veiligheid, horeca, sport, kunst en theater, tuinbouw of in de financiële sector. In bepaalde gevallen kunnen er misschien ook afspraken maken voor een extra gesprek of een bezoek bij het bedrijf.

De beroepenmarkt is bedoeld voor leerlingen en werkers van mavo-3, havo-4, vwo-5 -niveau. Ouders zijn ook welkom. Voor meer informatie kunnen de scholieren zich wenden tot de teamleider of decaan van de eigen school. De beroepenmarkt wordt georganiseerd door de gemeente, de middelbare scholen en Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven. Inmiddels zijn er ca. 60 beroepsvoorlichters bereid gevonden hier belangeloos aan mee te werken; er zijn altijd meer voorlichters welkom. Wie (ook) in gesprek wil gaan met enthousiaste scholieren kan contact opnemen via debiltbilthoven@soroptimist.nl.