Logo vierklank.nl
 Meer dan 80 belangstellenden waren aanwezig bij de uitreiking van het boek. Links vooraan zit wethouder Hans Mieras naast BeeKk-lid Abe Postema.
Meer dan 80 belangstellenden waren aanwezig bij de uitreiking van het boek. Links vooraan zit wethouder Hans Mieras naast BeeKk-lid Abe Postema.
Kunst & Cultuur

Biltse Kunstkring BeeKk bestaat 20 jaar

Woensdag 19 april vierde de Biltse Kunstkring BeeKk haar 20 jarig bestaan in Café Miltenburg in Bilthoven met een feestelijke bijeenkomst. Ter herinnering aan dit jubileum geeft de vereniging een boek uit waarin 69 leden zichzelf en hun werk voorstellen. Het eerste boek werd overhandigd aan wethouder Hans Mieras.

door Walter Eijndhoven

Om meer bekendheid te geven aan de diverse kuntvormen in gemeente De Bilt, is in 1997 Kunstkring BeeKk opgericht. Op dit moment zijn zo'n 100 kunstenaars lid van de vereniging. Niet alleen wordt aandacht besteed aan schilderkunst, maar ook aan grafiek, tekenen, fotografie, beeldhouwen, textiel, keramiek en edelsmeden. Ieder jaar laat de vereniging van zich horen via de jaarlijkse kunstroute, BeeKkafee, een etentje met excursie, tentoonstellingen in het Lichtruim en de Traverse en via Facebook.

Oprichting
Reeds in 1996 organiseerden kunstenaars uit De Bilt/ Bilthoven de eerste kunstroute, nog voor de officiële oprichting een jaar later. In 1994 werd reeds contact gezocht met kunstenaars. Om met hen in contact te blijven werd een kettingbrief vezonden. De ontvangers stuurden de brief weer door naar hen bekende kunstenaars. Zo werd de groep kunstenaars steeds groter. Eén van die oprichters was Armien Visser. Samen met Vera richtte zij uiteindelijk de Kunstkring op. Kunstenares Mieke Twerda was toen lid van de Texelsche Enige Echte Kunstkring. Zij stelde voor om de nieuwe vereniging BeeKk te noemen. En zo geschiedde. De grote en kleine k staan voor professionele en amateurkunstenaars. 'Ondanks onze vliegende start dachten wij dat onze vereniging binnen drie jaar uiteen zou vallen. Gelukkig hadden wij het compleet mis', vertelt Flox den Hartog Jager.

Smaak
Dit jaar bestaat de vereniging dus twintig jaar. Uit handen van Flox den Hartog Jager ontving wethouder Hans Mieras het eerste boek over de leden van BeeKk. Na de overhandiging van het boek volgde een lezing van Herman Tjepkema met als onderwerp 'Over smaak valt niet te twisten, maar je kunt je smaak wel ontwikkelen', aldus filosoof David Hume.

Meer berichten