Van links naar rechts: Corrie Keij, Claire van Lierop, Irene van Genderen en Ine de Charro. [foto Walter Eijndhoven]
Van links naar rechts: Corrie Keij, Claire van Lierop, Irene van Genderen en Ine de Charro. [foto Walter Eijndhoven]

Expositie Kunstkring BeeKk

Algemeen Kunst & Cultuur

Het is alweer de 9e expositie die Kunstkring BeeKk gaat inrichten in Het Lichtruim. Vier Kunstenaars zullen met hun werkstukken BeeKk representeren tijdens deze expositie in Het Lichtruim van 19 januari tot 15 maart 2017. Het werk in de vitrines van Corrie Keij is te zien vanaf 1 februari 2017.

Ine de Charro schildert sinds 1980 waarbij ze les heeft gehad van diverse (academisch) geschoolde docenten. Ze werkt zowel met olie- als acrylverf en aquarel. Ine haar werk is figuratief tot abstract: 'Kleur speelt voor mij een belangrijke rol'.

Irene van Genderen schildert reeds 16 jaar. Haar schilderijen zijn vrolijk en kleurig: 'Ik schilder het liefst personages in de meest uiteenlopende situaties en poses'.

Claire van Lierop is fotografe en maakt foto's die ruimte geven voor verbeelding; ze zijn min of meer abstract. 'Mijn foto's bewerk ik niet of minimaal, dus wat je ziet is wat het was'.

Corrie Keij werkt met klei. Zij heeft o.a. les gehad van Luigi Armati en Carla Wiersma. Corrie is geïnteresseerd in diverse onderwerpen. In haar werk zijn figuratieve menselijke vormen te herkennen, maar ook portretten en abstracte vormen. 'Oefening baart 'kunst'? Dat weet ik niet, maar oefening baart wel mooi werk'.

Opening
De tentoonstelling zal op vrijdag 10 februari 2017 om 19.30 uur worden geopend door Nell Verbeek, beeldend kunstenaar en lid van Kunstkring BeeKk . Het geheel zal feestelijk worden omlijst met Live muziek van het akoestisch duo: 'Another Jacket' in Het Lichtruim, Planetenplein 2 te Bilthoven. De expositie duurt van donderdag 2 februari tot woensdag 15 maart 2017.