Logo vierklank.nl
 De paashaas zal op diverse plekken in de gemeente te vinden zijn. Aankomend weekend is zijn mandje beslist met eitjes gevuld.
De paashaas zal op diverse plekken in de gemeente te vinden zijn. Aankomend weekend is zijn mandje beslist met eitjes gevuld.
Algemeen

Winkelcentra in paassfeer

Met de paasdagen in het vooruitzicht organiseren de diverse winkeliersverenigingen in de gemeente de nodige activiteiten. De horeca maakt zich op voor een druk weekend, de levensmiddelenbranche pakt uit en een aantal winkels opent op 2e paasdag de deuren.

Naast de diverse activiteiten die in de winkelcentra georganiseerd worden valt er ook op sportief gebied het nodige te beleven. Het lentezonnetje nodigt uit tot wandelen, al dan niet in groepsverband, en voor kinderen valt er het nodige te beleven.

Maartensdijk
De activiteitencommissie van de winkeliersvereniging Maertensplein heeft voor zaterdag 15 april weer tal van activiteiten op het Maartensdijkse Maertensplein georganiseerd. De zaterdag voor Pasen staat in het teken van activiteiten voor de kinderen. 'Er zijn banken en tafels aanwezig voor het schilderen van eieren onder (bege-)leiding van de mensen van Topkids tussen 11.00 en 14.30 uur. Er zijn ook mooie kleurplaten, die kunnen worden gekleurd en er loopt een Paashaas rond, die eitjes zal uitdelen. Voor kinderen (tot 12 jaar) is er een Zweefmolentje, voor de jongsten een Baby Speelland en voor alle jeugd een Springkussen. De winkeliers doen waar mogelijk mee om producten extra aan te bieden.

De Bilt
De Winkeliersvereniging Hessenweg – Looydijk vertelde bij monde van voorzitter Bas van Loo: 'Alle winkels van winkelcentrum De Bilt (Hessenweg + Looydijk) zullen vanaf 13 en 14 april versierd worden met gele ballonnen. Geel is een paaskleur bij uitstek. Geel wordt geassocieerd met licht, warmte en de zon en is onlosmakelijk verbonden met lente, voorjaarszon en nieuw leven en de paaskleur bij uitstek. Het christendom heeft het Paasei geadopteerd en beschouwde het als het symbool van verrijzenis. In onze dagen zijn daar de paashazen, -kuikens en veel andere -symbolen en kleuren bijgekomen.

Bilthoven
Vrijdag 14 april en zaterdag 15 april is het extra aantrekkelijk om paasinkopen in Bilthoven Centrum en de Kwinkelier te doen. Als welkom krijgt het gehele winkelgebied een feestelijke uitstraling; de gele lopers worden uitgelegd en ballonnen zorgen voor een extra vrolijk accent bij de entrees. Tijdens deze twee dagen voor Pasen wordt een aantal acties georganiseerd, waaronder een speurtocht voor kinderen en een winactie. Op zijn paasbest hopt de paashaas vrijdagmiddag en zaterdag gezellig door het Centrum en de Kwinkelier en deelt paaseitjes uit. Natuurlijk mag iedereen met hem op de foto. Zaterdagochtend in alle vroegte gaat hij in het centrum paaseitjes verstoppen. Hij wacht alle kinderen en hun (groot-)ouders rond de klok van elf uur op bij Bubbles & Blessings; het paaseitjes zoeken begint om 11.15 uur.

Meer berichten