Logo vierklank.nl
Maarten Klein tussen zijn gereedschappen: harken, bezems, schoffels, ook voor de particulier.
Maarten Klein tussen zijn gereedschappen: harken, bezems, schoffels, ook voor de particulier.
Algemeen

Uitbreiding assortiment bij Van Ginkel LMB

Van Ginkel is al meer dan veertig jaar een begrip in Maartensdijk. Klanten kunnen hier niet alleen terecht voor landbouwmachines, maar ook voor tuingereedschap en reiniging. Het Maartensdijkse bedrijf heeft echter een nieuwtje: het assortiment is nu uitgebreid met allerlei handgereedschappen en reinigingsmachines, voor particuliere verkoop.

door Walter Eijndhoven

'Voor de één is Van Ginkel een begrip, voor een ander nog onbekend. En dat laatste, daar willen wij graag verandering in brengen', vertelt Maarten Klein, sinds anderhalf jaar medewerker bij het Maartensdijkse bedrijf aan de Dorpsweg 47a. 'Van huisuit waren wij voornamelijk gericht op agrarische bedrijven, maar tijden veranderen en wij willen onze activiteiten graag uitbreiden richting particuliere markt'. Vijf jaar geleden begon het bedrijf al met het aanbieden van motorzagen en bladblazers voor particulieren, een jaar later startten zij met de winkel. Natuurlijk gingen de dagelijkse werkzaamheden ook gewoon door.

Prothese
Klein: 'Dagelijks worden reparaties in onze eigen, ruime werkplaats uitgevoerd. Maatwerk is één van onze sterke punten. Naast deze reparaties ontwikkelen wij ook machines of doen wij aanpassingen, volledig naar de wens van de klant. In ons magazijn hebben wij een groot assortiment aan onderdelen. Hiermee kunnen wij iedereen zo snel mogelijk van dienst zijn. Lukt dit niet, dan bieden wij altijd een vervangende machine'. Gelukkig kunnen de medewerkers van Van Ginkel bijna alles zelf repareren, tot volle tevredenheid van de klant. 'Wij hebben bijna alles wel gerepareerd, van protheses tot landbouwmachines. Alleen helicopters ontbreken nog op ons lijstje', vertelt Jaap, één der medewerkers. Hij vervolgt: 'De knecht van mijn opa kreeg ooit een ongeluk tijdens zijn werk. Zijn halve hand lag eraf. Alleen de duim zat er nog aan. Toen hebben wij een prothese voor hem gemaakt. Je zou denken dat hij zijn werk niet meer kon doen, in die tijd. Mis! Aan de prothese werd een bevestiging gemaakt, zodat hij kon blijven timmeren en aan het werk kon blijven voor mijn opa'.

Topmerken
Van Ginkel verkoopt nu ook de nieuwste artikelen van allerlei topmerken, zoals Meclean. Klein: 'Wij zijn trots dat wij deze producten kunnen aanbieden. Denk aan: aquajets, dit zijn robuuste hogedrukreinigers en professionele warmwater hogedrukreinigers, maar ook compacte warmwater hogedrukreinigers met als optie een speciale functie voor het bestrijden van onkruid'. Natuurlijk is dit niet het enige dat Van Ginkel verkoopt. De klant kan nu ook terecht voor professionele buitenveegmachines, schrobzuigmachines, veegzuigmachines en stof- en waterzuigers. En natuurlijk voor harken, schoffels en alles wat handig is voor in de tuin.

Klein: 'Onkruid bestrijden wordt ook weer betaalbaar. Gebruikers hebben belastingvoordeel bij de aankoop van een heet-water onkruidbestrijdingsmachine, die wordt gebruikt voor bestrijden van onkruid op (half)verharding of langs spoorwegen. Wij hebben een demo onkruidbestrijdingsmachine beschikbaar. Belangstellenden kunnen altijd contact met ons opnemen voor een afspraak'.

Tip
Klein wil nog één tip geven over tuinmachine-onderhoud: 'In de zomer denk je 'dat doe ik de komende winter wel'. En nu het zover is, kun je je er niet toe zetten. Wel doen! Het geeft straks meer gemak en plezier en tja, het moet toch! Wij staan in ieder geval voor u klaar en u kunt gebruik maken van onze haal- en brengservice'. Voor meer informatie over Van Ginkel kan men bellen: tel. 0346 212602 of mailen naar: verkoop@lmbvanginkel.nl.

Meer berichten