Alle mensen die hebben bijgedragen aan de sportieve successen van de drie teams zijn samen met wethouder Sport Madeleine Bakker-Smit op de groepsfoto vereeuwigd. Deze foto is het cadeau van de gemeente De Bilt aan de drie verenigingen.
Alle mensen die hebben bijgedragen aan de sportieve successen van de drie teams zijn samen met wethouder Sport Madeleine Bakker-Smit op de groepsfoto vereeuwigd. Deze foto is het cadeau van de gemeente De Bilt aan de drie verenigingen. Foto: KD

Huldiging korfbalkampioenen

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Het was een heel bijzondere dag op 18 februari 2017. Alle drie de korfbalverenigingen in de gemeente De Bilt werden in hetzelfde weekend kampioen in hun klasse. Dat was voor het college van burgemeester en wethouders reden de verenigingen NOVA (Bilthoven), Tweemaal Zes uit Maartensdijk en DOS (Westbroek) uit te nodigen voor een bijeenkomst op 10 maart, waar sportwethouder Madeleine Bakker-Smit de kampioensteams van de drie korfbalverenigingen ontving.

De oude raadszaal in het gemeentehuis van De Bilt was goed gevuld met de spelers en speelsters, technische staf en besturen van de drie korfbalverenigingen. Ook de bestuursleden van de Biltse Sportfederatie waren aanwezig. Wethouder Sport Madeleine Bakker-Smit heette alle aanwezigen van harte welkom en wees nogmaals op de volstrekt unieke prestatie, die door de verenigingen was verricht. Daarom deed het de wethouder enorm veel plezier alle verenigingen op de bijeenkomst te ontmoeten en persoonlijk de felicitaties van het gemeentebestuur te kunnen overbrengen. Als cadeau bood de wethouder de verenigingen een gezamenlijke groepsfoto aan, die aan het eind van de bijeenkomst werd gemaakt op het bordes van het gemeentehuis.

Cadeau
Vanwege de zeer unieke prestatie was de heer van Essen van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond aanwezig. Te meer omdat ook uniek is dat de klassen waarin de teams speelden en gaan spelen op elkaar aansluiten. Als cadeau overhandigde hij de drie voorzitters van de korfbalverenigingen drie jeugdkorfballen onder het motto: wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Namens de Biltse Sportfederatie sprak Peter van Brenk zijn bewondering uit voor de geleverde prestaties en feliciteerde de verenigingen hartelijk met hun sportieve succes.

Groepsfoto
Aan het eind van de bijeenkomst was het tijd voor het maken van de groepsfoto. Alle korfballers met technische staf en besturen groepeerden zich rond wethouder Madeleine Bakker-Smit voor een mooie foto die de bestuurskamers van de verenigingen zullen sieren.