Na het tekenen van het contract bezegelen voorzitter Frans van de Tol en de nieuwe trainer Kevin de Liefde met een ferme handdruk de zojuist gesloten overeenkomst.
Na het tekenen van het contract bezegelen voorzitter Frans van de Tol en de nieuwe trainer Kevin de Liefde met een ferme handdruk de zojuist gesloten overeenkomst. Foto: KD

Nieuwe trainer SVM ondertekent contract

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Vanaf augustus a.s. zwaait trainer Kevin de Liefde de scepter over de herenselectie van SVM uit Maartensdijk. Hij heeft voor het seizoen 2017-2018 getekend. De nieuwe trainer is afkomstig van Desto uit Utrecht, waar hij vier jaar lang werkzaam is geweest.

Hoofd Technische Zaken van SVM Wout van Dronkelaar is heel blij met de komst van deze nieuwe trainer. Wout geeft aan: 'Kevin stond bovenaan onze lijst van opvolgers van de huidige trainer Remco van de Brink. Dat kwam mede, omdat wij deze trainer regelmatig tegenkwamen. Zijn huidige team Desto speelt in dezelfde klasse als SVM. Na afloop van onze onderlinge wedstrijden spraken we hem regelmatig. De manier waarop hij over voetbal sprak gaf ons een goed gevoel. Deze man wilden we graag als nieuwe trainer hebben. Ik ben erg blij dat het gelukt is'.

Overstap
Kevin heeft er duidelijk zin in: 'Veel mensen begrijpen de overstap niet. Ik ben best wel ambitieus en wil uiteindelijk ook op hoger niveau gaan trainen. Maar ik acht het voor mijn ontwikkeling als trainer een goede zaak om eerst andere verenigingen te trainen om te ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Per slot van rekening heb ik alleen maar ervaring als hoofdtrainer bij Desto. Ik had er twee gesprekken voor nodig om te beseffen, dat SVM bij mij past. Er is visie, ze weten hier wat ze willen en mijn indruk is dat het een prettige vereniging is. Bovendien weet ik ook wat er in het veld loopt, er is kwaliteit. Belangrijk voordeel bij deze club is dat er hooguit één of twee spelers vertrekken aan het einde van een seizoen. Dat geeft de mogelijkheid om te bouwen aan een team en ook jeugd in te brengen. Dat vind ik mooi. Bij Desto vertrekt ongeveer de helft van het team na een seizoen. Daar was ik meer aan het inpassen dan aan het opbouwen. Bovendien heeft die vereniging geen jeugd. En naar wat ik heb ervaren uit de gesprekken is dat hier allemaal een stuk aantrekkelijker'.

Ambities
Dat Kevin ambities heeft blijkt uit het feit dat hij zich heeft aangemeld bij de KNVB voor de cursus Oefenmeester TC1. Met dat diploma mag hij later het hoogste amateurniveau trainen maar ook werken als Assistent Betaald Voetbal. Kevin: 'Ik weet nog niet of ik wordt toegelaten maar in augustus ga ik in elk geval met veel plezier aan de slag bij SVM'.