Brandenburg komt tekort

De heren van Brandenburg zijn al weer 4 weken bezig met de 2e seizoenshelft in de Eredivisie Waterpolo. Punten hebben deze wedstrijden nog niet opgeleverd. Twee weken geleden werd onverdiend en onnodig verloren bij mede promovendus De Ham in Wormerveer met 11-10. Afgelopen zaterdag traden de heren aan tegen Schuurman ZBZC uit Borculo waartegen in de uitwedstrijd een 18-6 nederlaag werd geleden.

Brandenburg startte uitstekend en via snelle uitbraken, een goede man meer en uitstekend verdedigend werk o.l.v. Keeper Frank Aart die is toegevoegd aan het Nederlands herenteam voor de a.s. uitwedstrijd in de Worldleauge in en tegen Frankrijk, en stond na 6 minuten voor met 4-0 waarna kansen op meer aanwezig waren (2 man meer) maar deze werden niet benut en de gasten maakten toch nog de 4-1. In de 2e periode gooide Borculo er een schepje bovenop en Brandenburg kwam moeilijk tot aanvallen. Schuurman kwam terug tot 4-4. In de 3 periode nam Brandenburg steeds een voorsprong meer telkens kwamen de gasten weer terug. Met een 7-7 stand ging de laatste periode in en daarin namen de gasten voor het eerst een voorsprong en gaven dit niet meer uit handen. Brandenburg probeerde nog wel een gelijkspel te forceren in de laatste minuut maar de tegenstanders speelden dit goed uit waarna een 10-8 nederlaag geleden werd. Volgende week volgt de uitwedstrijd in Utrecht tegen de landskampioen UZSC,