Nederlaag voor Brandenburg

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg leden zaterdagavond in eigen bad een teleurstellend grote nederlaag in de streekderby tegen Amersfoort met maar liefst 6-19. Een wedstrijd die vooraf toch met enig vertrouwen tegemoet werd gezien.

Bij Brandenburg ontbraken topscoorder Arnold Witteveen en Dennis van Scharenburg; met name het ontbreken van de eerste drukte een stempel op de wedstrijd. Brandenburg oogde in de 1e en 2e periode aanvallend onmachtig. Slechts 1 keer werd gescoord waartegen over Amersfoort 8 doelpunten zette. In de 3 en 4e periode ging het beter er werden via de break-out genoeg kansen gecreëerd maar het vizier stond niet op scherp. Vele schoten gingen op de paal en lat. Brandenburg scoorde nog 5 keer maar Amersfoort maar liefst 11 keer waarmee de 6-19 eindstand uiteindelijk op het scorebord kwam.

Nu treedt een korte winterstop in van 3 weken; op 14 januari wordt het seizoen vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Het Ravijn uit Nijverdal, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Brandenburg staat 3e van onder met 6 punten.