Logo vierklank.nl
Youri (l), Janne (m) en Jan-Willem (r) proberen zoveel mogelijk oliebollen aan de man te brengen.
Youri (l), Janne (m) en Jan-Willem (r) proberen zoveel mogelijk oliebollen aan de man te brengen.
Algemeen

Oliebollenactie voor Friedensstimme

Stichting Friedensstimme staat al 35 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Klasgenootjes Jan-Willem, Youri, Janne en Marc van de School met de Bijbel in Maartensdijk zamelen voor deze Stichting geld in om hen te ondersteunen met hun werk.

door Walter Eijndhoven

Jan-Willem, het neefje van Bakker Bos uit Maartensdijk, steekt direct van wal: 'Onze school ondersteunt een project voor hulp aan christenen in Oost-Europa. Wij zijn heel erg begaan met hen en daarom is ons gevraagd of wij geld voor hen willen inzamelen. Janne, Marc, Youri en ik willen oliebollen verkopen aan de mensen hier in het dorp'. Youri vult aan: 'Iedereen in de klas verkoopt weer iets anders. Er zijn erbij die chocolade verkopen of batterijen, maar dat lijkt ons wel heel moeilijk. Niet iedereen heeft natuurlijk batterijen nodig. Maar oliebollen lust iedereen wel. Wij staan nu al op acht zakken en zaterdag gingen wij langs de deuren om aan mensen te vragen of zij ook oliebollen willen kopen'.

Bestellingen
Als alle bestellingen binnen zijn, wordt aan bakker Bos doorgegeven hoeveel oliebollen hij moet bakken voor de klanten. Deze worden dan aanstaande zaterdag uitgeleverd. Natuurlijk hopen Jan-Willem, Marc, Janne en Youri dat de Maartensdijkse bevolking veel oliebollen bestellen. Janne: 'Als wij alle bestellingen binnen hebben, hopen wij voor 800 euro oliebollen te verkopen. Daar gaan natuurlijk nog wel allerlei kosten vanaf, zodat wij misschien wel 500 euro ophalen voor de christenen in Oost-Europa'.

Meer berichten