Laura Schouten (rechts): 'Het wordt reuze gezellig op het plein en we trakteren de hele dag op chocolademelk, koffie en erwtensoep'.
Laura Schouten (rechts): 'Het wordt reuze gezellig op het plein en we trakteren de hele dag op chocolademelk, koffie en erwtensoep'.

Winterfair Maertensplein

Algemeen Algemeen

Zaterdag 17 december wordt er van 11.00 tot 16.00 uur een Winterfair georganiseerd door de activiteitencommissie van de Maartensdijkse middenstand vereniging in Maartensdijk. In een grote tent zullen diverse tafels bemand worden door lokale winkeliers. Ook voor de kinderen is er veel te doen.

door Marijke Drieenhuizen

De activiteitencommissie wordt deze periode bemand door Jannie van Rossum en Laura Schouten. Ondanks deze drukke periode voor de kerst proberen zij zoveel mogelijke leuke dingen te organiseren, om het winkelend publiek alvast in kerststemming te brengen. De kerstversiering en nieuwe verlichting geven het plein alweer een gezellige aanblik.

Voor jong en oud
De decembermaand is voor alle winkeliers een belangrijke maand, waarin een ieder wil laten zien waar zij op dit plein voor staan. De tent waarin de Winterfair georganiseerd wordt zal voor de zaak van kapper Hans worden neergezet. Maertensdijk Optiek richt zich in de tent op zonnebrillen en accessoires. Dio van Rossum gaat voor woonaccessoires van Rivièra Maison. Kwaliteitsslagerij Zweistra heeft iemand die messen gaat slijpen. Bakker Bos geeft de kinderen gelegenheid om muffins te versieren en bij de tafel van Top Kids mogen kinderen kerststukjes maken. Hairsdesque zorgt voor mooie kerstkapsels, nageltjes en geschminkte gezichtjes en de zorgboerderij Nieuw Toutenburg is de plek waar de kinderen een pindaketting kunnen rijgen. Nathalie Schaafsma en Landwaart zetten samen in op gezond eten. De Jumbo zal buiten de tent warme broodjes verkopen. Muzikaal wordt de Winterfair ondersteunt door Sterk Spul, de leerlingen van de Bilthovense Muziekschool en het koor Canta Luce. Buiten staat er bovendien een springkussen en een spel waar sneeuwballen gevangen moeten worden, waarna onder de beste ballenvanger nog een leuke prijs zal worden verloot. Laura Schouten: 'We hebben er alles aan gedaan om gevarieerde activiteiten voor jongen oud aan te bieden. We hopen op veel publiek'.