Zesde Spiritueel Filmfestival De Bilt

Algemeen Muziek

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2017 gaan de (kerk-)deuren van de Michaëlkerk open voor het 6e Spirituele Filmfestival. Het begrip spiritualiteit gaat over het onnoembare, dat vaak de diepste essentie raakt.

Er is gekozen voor een selectie van prijswinnende speelfilms uit meerdere culturen. Films die na een week nog steeds door je heen gaan, beelden met essentie. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Alle films zijn Nederlands ondertiteld.

Les Choristes, vrijdag 17 februari, 10.00 uur. ''Probleem''jongeren in een Frans internaat krijgen een stem en respect wanneer een leraar hen samenbrengt in een koor. Ondertussen dromen de jongens maar van één ding: ontsnappen uit het internaat. (Christophe Barratier, 2004)

The Bucket List, vrijdag 17 februari, 14.00 uur. Wat ga je doen als je weet dat je nog maar 6 maanden zal leven? De hoofdpersonen (Jack Nicholson, Morgan Freeman) besluiten nog eenmaal álles uit het leven te halen - en komen steeds meer met zichzelf in het reine. (Rob Reiner, 2007)

Wadjda, vrijdag 17 februari, 20.00 uur. De tienjarige Wadjda lijkt zich te onttrekken aan een aantal conventies zonder zich te vervreemden van haar islamitisch geloof en cultuur. Een film die de gedachte oproept dat mensen ongeacht hun religie vooral veel gemeen hebben. (Haifaa Al-Mansour, 2012)

Troubled Water, zaterdag 18 februari, 20.00 uur. Mag een moordenaar vergeven worden? De Noor Jan Thomas heeft in zijn jeugd een kind verdronken, de toedracht wordt gaandeweg duidelijk. Ondanks de thematiek van schuld en wroeging heeft deze film alle kenmerken van een thriller. (Eric Poppe, 2008)

De films worden kort ingeleid en na afloop kunt u reflecteren en nagenieten. Voor koffie, fris of wijn vragen we een kleine vergoeding. Het filmfestival vindt plaats in de Michaëlkerk, Kerklaan 31, De Bilt. Opgeven kan (maar hoeft niet) via info@katholiekekerkdebilt.nl of via 030-2200025.