Victor van Haeren van de Rotaryclub De Bilt-Bilthoven en Else Rosenboom van Rotary Bilthoven Zandzegge hebben het evenement mede georganiseerd.
Victor van Haeren van de Rotaryclub De Bilt-Bilthoven en Else Rosenboom van Rotary Bilthoven Zandzegge hebben het evenement mede georganiseerd.

Rotaryclub brengt vermaarde gospelzangeressen samen

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Rotaryclub De Bilt-Bilthoven organiseert op zondag 11 december samen met Rotary Bilthoven Zandzegge een uniek benefiet Gospel Kerstconcert in de OLV-kerk aan de Gregoriuslaan in Bilthoven. De solisten Joany Muskiet en Jennefer Zichem bieden ondersteund door het twaalfkoppige Wazzup Gospel Choir een swingend programma.

De intense spirituals van Joany gecombineerd met de soulvolle gospel van Jennefer zijn van absolute wereldklasse. Het is een unicum dat zij nu samen optreden. Joany Muskiet heeft een ruime ervaring in de gospel en trad onder meer op met het Harlem Gospel Choir in New York. Zij heeft veel sociale projecten gedaan, zoals optredens in de Bijlmerbajes. Jennefer Zichem trad vanaf 1996 als soliste op bij verschillende black gospelkoren in Nederland. Daarnaast zingt ze jazz, blues en pop. Ook organiseert zij workshops om jongeren kennis te laten maken met zang en muziek. Joany en Jennefer worden ondersteund door het Wazzup Gospel Choir, een initiatief van Dutch Gospel Arts Institute (DGAI). Dat is de enige kunst- en cultuurinstelling in Nederland voor educatie op het gebied van gospelmuziek en alle stromingen die daaruit voortkomen.

Concert
Het concert vindt plaats op 11 december van 15.30 tot ongeveer 17.00 uur met halverwege een pauze. De kerk biedt plaats aan 500 bezoekers. 'We hopen dat die plaatsen allemaal bezet gaan worden', aldus Else Rosenboom van Zandzegge en Victor van Haeren van Rotaryclub De Bilt-Bilthoven. Zij maken deel uit van een commissie van vijf personen die sinds afgelopen voorjaar het programma hebben voorbereid. Al voor de zomer kwamen ze met de uitvoerenden tot overeenstemming. Overal in de gemeente komen posters te hangen over dit evenement. Op de website www.rotaryconcert.nl  kunnen online reserveringen voor het concert  worden gedaan. Ook staat op deze site een youtube registratie met een van de optredende solisten.

Goed doel
Het Kerstconcert van de Rotaryclubs is een jaarlijks terugkerende traditie waaraan telkens een ander goed doel wordt verbonden. Dit jaar is het goede doel een combinatie van verschillende bijzondere Biltse sociale en culturele initiatieven. Die krijgen in samenwerking met de gemeente De Bilt een bijdrage. Het wordt een happening waar jong en oud welkom is.