Logo vierklank.nl
Een cadeautje voor de burgemeester.
Een cadeautje voor de burgemeester.
Algemeen

Franse scholieren ontvangen op Jagtlust

Burgemeester Bas Verkerk verwelkomde woensdag 5 oktober in de oude raadzaal van Jagtlust een groep Franse scholieren van het Lycée Raçan in Château du Loir. De 24 leerlingen en hun begeleiders waren van 4 tot 9 oktober in Nederland op uitnodiging van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Ze verbleven tijdens hun verblijf in gastgezinnen.

door Guus Geebel

Christine Boucharel, docente Frans op Het Nieuwe Lyceum, vertelde dat het een tegenbezoek was. In april verbleven leerlingen van Het Nieuwe Lyceum in Château du Loir. De plaats ligt 40 kilometer ten zuiden van Le Mans en telt zo'n 6000 inwoners. De ontvangst op het gemeentehuis was onderdeel van een uitgebreid programma met onder meer een bezoek aan de binnenstad van Utrecht en het beklimmen van de domtoren. Verder gingen de leerlingen naar De Haag waar ze de Ridderzaal, Madurodam en Scheveningen bezochten. Het was de derde keer dat de uitwisseling tussen beide scholen plaatsvond.

Burgemeester Verkerk vertelt de scholieren uitgebreid in het Frans en Engels hoe de lokale democratie in Nederland werkt en wat de verschillen zijn met Frankrijk. Hier wordt de burgemeester benoemd, in Frankrijk door de raad gekozen. Over De Bilt vertelt hij dat het een gemeente is met veel natuur en dat de gemeente intensief betrokken is bij de ontwikkeling van het dichtbij gelegen Utrecht Science Park. Ook gaat hij in op de nauwe banden die Nederland en Frankrijk hebben via de Europese Unie. Het werd een geanimeerde bijeenkomst en er werden verschillende vragen gesteld. Als aandenken kregen de scholieren Nederlandse stroopwafels. Drie leerlingen boden de burgemeester een presentje aan waarbij ze enkele woorden Nederlands spraken.

Een groepsfoto op het bordes van het gemeentehuis.

Meer berichten