Top-2000-(kerk-)dienst

Algemeen Muziek

Zondag 18 december om 16.00 u wordt er voor de eerste keer in deze gemeente een Top-2000-kerkdienst gehouden in de Opstandingskerk. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top-2000 van NPO Radio 2, die elk jaar afloopt om 24.00 uur op 31 december.

De Top-2000 kerkdienst is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar negentig kerken aan meededen. Ook voor dit jaar staan er al weer een stuk of dertig gepland, waaronder dus die in Bilthoven. Inhoudelijk en organisatorisch is men nog met de invulling bezig; uiteraard zal er veel gezongen worden. Wat er gezongen gaat worden wordt mede bepaald door de bezoekers. Via internet kan er gestemd worden. Iedereen kan op drie liedjes stemmen en desgewenst de keuze motiveren. Er kan aangegeven worden of deze motivaties wel of niet in de dienst gebruikt mogen worden. Hieruit zal een selectie gespeeld worden tijdens de dienst. In de Top-2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals 'What if God was one of us', van Joan Osborne. Andere gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Band
De organisatie is bezig met het formeren van een band, welke uiteraard tijd en ruimte moet hebben om te oefenen. Daarom de oproep om zo snel mogelijk een stem uit te gaan brengen op http://www.top2000kerkdienst.nl/de-bilt/ , zodat er tijdig een selectie van de liedjes kan worden gemaakt. Voor meer informatie: top2000.debilt@gmail.com .