Afbeelding

Nieuwe Minibieb Cirrusweg

Algemeen Algemeen

De Bilt is weer een minibieb rijker. Sinds augustus is Anne Marie Gout de beheerder van Minibieb Cirrusweg (tussen Hessenweg en Waterweg tegenover Regenboogschool). In deze minibieb worden romans, literatuur, kinderboeken, hobbyboeken en tijdschriften gedeeld.

In Minibieb Cirrusweg kun je boeken, die je de moeite waard vindt, met elkaar delen. Je kunt boeken meenemen om na lezing terug te brengen, verder te delen of te houden. Je kunt ook boeken brengen die je zelf mooi vond om te lezen, liefst met een recensie erin geschreven.

Keuze
Anne Marie: 'Ik heb in de boeken, die ik in de minibieb heb ingebracht, geschreven waarom ik ze de moeite waard vind. Dat kan een mooi, goed geschreven verhaal zijn, maar ook een bijzondere invalshoek of een speciale herinnering. Ik vind het leuk als anderen dat ook doen. Zo wordt de minibieb niet alleen een plek om boeken te delen, maar ook om elkaar bij de boekenkeuze te inspireren en om verhalen met elkaar te delen'.

Zwitserland
Anne Marie vertelt dat ze in 2013 voor het eerst een minibieb tegenkwam. Dat was op vakantie in Zwitserland. Ze was meteen enthousiast en wilde er zelf ook een. Het kostte wel moeite om een geschikt tweedehands vitrinekastje te vinden. Anne Marie deelde al boeken met familie en vrienden, maar in de minibieb kunnen boeken breder gedeeld worden. Ze heeft al veel leuke reacties op haar initiatief gehad, want spullen delen spreekt veel mensen aan.  

Thema
'Ik wil de minibieb echt beheren, vertelt Anne Marie. 'Het moet geen dumpplaats worden van boeken die niemand meer wil lezen. Desnoods vul ik aan uit eigen voorraad om te zorgen voor een gevarieerd aanbod. En ik ga af en toe met een thema werken. Komende week is de kinderboekweek. Ik zorg dan dat er voldoende leuke kinderboeken in de minibieb staan'. [HvdB]

Anne Marie Gout: In De Bilt zijn minibiebs aan de Prins Hendriklaan, de Thorbeckeweg en de Nieuwstraat. Meer informatie over minibiebs op www.minibieb.nl.