Breien op de kunstmarkt, het zal een spektakel worden.
Breien op de kunstmarkt, het zal een spektakel worden.

?Kunstmarkt De Bilt

Algemeen Kunst & Cultuur

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september wordt het jaarlijkse culturele festival Kunstmarkt De Bilt gehouden in het Van Boetzelaerpark in De Bilt. Zo'n 90 kunstenaars zullen zich presenteren, er zijn workshops, theater en muziek.

Het gevarieerde aanbod van de kunstenaars bestaat uit schilderijen, keramiek, beelden, sieraden, fotografie, recycled design en materialen als glas, hout, leer en vilt. Biltse galerie Ruimte voor Kunst zet met 'Verhalend Glas' het Van Boetzelaerpark in beeld en licht. Voor jong en oud is er wat te doen: workshops, knutselen, muziek, dans, theater, kunsttoren, waterballen, zweefmolen en nog veel meer.

Maatschappelijk betrokken
Iedereen zit tegenwoordig in zijn eigen netwerk. Baron Van Boetzelaer gaat jongeren en ouderen met elkaar verbinden door samen te breien aan een zo groot mogelijk netwerk. Hierdoor krijgt de Kunstmarkt ook een maatschappelijk tintje. De Baron nodigt jongeren en ouderen van harte uit om mee te doen.

Muziek
Vrijdag start vanaf 17.00 uur de Kunstmarkt met Boetz Beatz, waar bands optreden als Manar, Seven to Eleven, Creaters of the Sun, Allez Mama en Grapevine Collection. Speciaal voor Boetz Beatz is de band Neighbours samengesteld met leraren van De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven.

Zaterdag 10 september zijn er vanaf 12.00 uur optredens van Weathertown Bigband, Pitou, Laroux en Stracx. De Biltse Harmonie brengt samen met rapper ReaZun (bekend van The Kyteman Orchestra) een experimentele mix van diverse muziekstijlen. Ook deze avond een gelegenheidsband: Boetzstock. DJ Luc sluit Kunstmarkt De Bilt 2016 af.

Boetzcafé
In het gezellige openluchtcafé kun je genieten van een drankje en specialiteiten uit Thailand, Suriname en Marokko en niet te vergeten de crêpes de Paris.