?De 'droogkast' met op de voorgrond bloeiende dahlia's.
?De 'droogkast' met op de voorgrond bloeiende dahlia's.

Wat kun je doen met een pompoen?

Algemeen Natuur & Milieu

De Open dag op zaterdag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur in Tuinderij Eyckenstein en Agnes Kruidentuin staat traditiegetrouw in het teken van de Pompoen. Deze laatste open dag valt samen met Monumentendag. En dat is niet toevallig want de oude moestuin met zijn kassen en oude muur heeft de monumentenstatus.

Men kan er terecht voor alles wat met pompoen te maken heeft. Er is zoete pompoentaart en pompoensoep, er zijn hapjes en er zijn verschillende soorten pompoenen te koop. In Agnes Kruidentuin geeft voedingsdeskundige Caroline een proeverij met heerlijke pompoenhapjes.

In de Theetuin is verse kruidenthee met vers appelgebak en zijn er muffins van eigen keuken. Ook is er weer honing van de bijen uit Agnes kruidentuin, een delicatesse.
Om 14.00 uur geeft Agnes een rondleiding met als thema 'keukenkruiden en meer'. De bloemenpluktuin staat nog vol geurige en kleurige bloemen om de eigen bos bloemen samen te stellen en zelf te plukken. Er zijn weer jonge kruidenplanten, die nog in het najaar in de tuin kunnen worden gezet voor het volgend voorjaar. Het adres is Dorpsweg 264A, Maartensdijk, schuin tegenover Landhuis Eyckenstein