V.l.n.r. Juf Janette de Moor, Tim Cornelissen, Milou Spaan en Maaike Beckers.
V.l.n.r. Juf Janette de Moor, Tim Cornelissen, Milou Spaan en Maaike Beckers.

Met spanning nieuwe uitdaging tegemoet

Algemeen Jeugd

door Guus Geebel

Tim Cornelissen, Maaike Beckers en Milou Spaan uit groep 8 van de Maarten Luther Kingschool in Maartensdijk nemen op 5 juli met een musical in De Vierstee afscheid van hun school. Als enigen van hun school gaan zij het nieuwe schooljaar naar College De Brink in Laren.

Tim, Maaike en Milou wonen in Maartensdijk. College De Brink is best een eindje uit de buurt. Juf Janette de Moor vertelt dat het heel bijzonder is dat kinderen van de Maarten Luther Kingschool naar Laren gaan. De meesten gaan naar scholen dichterbij. 'De drie kunnen heel goed opschieten met elkaar, dus zullen ze er waarschijnlijk samen met de fiets of de bus heen gaan.' College De Brink in Laren is een regionale school voor Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO) en telt 931 leerlingen.

Verandering
Niet alleen Tim, Maaike en Milou gaan naar een andere school, ook juf Janette gaat op een andere school werken. De meisjes vinden het aan de ene kant leuk naar een nieuwe school te gaan, aan de andere kant krijgen ze meer huiswerk en zijn ze veel later thuis. Ze denken dat ze de klas en hun vriendinnen erg zullen gaan missen. Milou zit op voetbal bij SVM. Maaike zit op dansen en hoopt dat ze kan gaan paardrijden. Tim weet nog niet wat hij zal gaan missen, hij vindt een nieuwe school ook wel weer leuk. Vooral andere dingen doen zoals techniek ziet hij helemaal zitten. Eerder zijn ze naar de open dagen van De Brink geweest en hebben een open lesmoment meegemaakt. Inmiddels is ook kennisgemaakt met de groep waarin ze komen. De Brink beschikt over een modern schoolgebouw met goed uitgeruste vaklokalen.

Wat hierna
De ouders van Maaike hebben een restaurant in Maartensdijk en als ze wat ouder is mag ze daar komen helpen. Ze wil later ook in de horeca gaan werken en daarom kiest ze op De Brink voor een richting die daarbij aansluit. 'Ik heb gezien dat De Brink een hele mooie keuken heeft. Ze hebben ook een eigen bakkerij en een restaurantje. De goede horecakant was voor mij de reden om voor deze school te kiezen.' Tim wil een opleiding gaan doen die aansluit bij het werk van zijn vader, die tandtechnicus is. Dat wil hij later ook graag gaan doen. Juf Janette zegt dat Tim heel handig is en beslist technische vaardigheden heeft. Hij wil in ieder geval iets met zijn handen gaan doen.

Stoer
De moeder van Milou heeft een kapsalon, maar die wil ze niet overnemen. Dat is niet echt iets voor haar. Milou wil graag wat stoers doen en voelt wel voor een baan in het leger of bij de politie. Juf Janette de Moor vindt het echt bij haar passen. Ze vertelt dat er onlangs een vrouwelijke militair op een leuke manier een verhaal over het leger heeft verteld. 'Milou mocht militaire kleding aandoen met bepakking en dat vond ze erg leuk. Ze is heel sportief en ik vind het wel bij haar passen. Het is in ieder geval iets stoers.' Milou vertelt dat ze in eerste instantie naar Groot Goylant in Hilversum wilde, maar haar moeder raadde haar aan om eens bij De Brink te gaan kijken. 'Dat heb ik gedaan en ik vond het een hele leuke school.'