?Wethouder Madeleine Bakker knipt het gele lint door waarmee het nieuwe speeltoestel op het schoolplein van de Martin Luther Kingschool officieel in gebruik wordt genomen.
?Wethouder Madeleine Bakker knipt het gele lint door waarmee het nieuwe speeltoestel op het schoolplein van de Martin Luther Kingschool officieel in gebruik wordt genomen.

Nieuw speeltoestel in Maartensdijk

Algemeen Jeugd

door Marijke Drieenhuizen

Sinds een paar weken staat er een prachtig nieuw speeltoestel op het plein bij de Maartensdijkse Martin Luther Kingschool. Omdat dit toestel op openbaar terrein staat, heeft de gemeente samen met de school dit speeltoestel bekostigd. Onderwijs-wethouder Madeleine Bakker heeft het speeltoestel op woensdag 25 mei officieel onthuld.

Om het eigen aandeel te betalen is er in het afgelopen schooljaar een sponsorloop georganiseerd, zijn er diverse acties gevoerd en is er door sponsoring van Top Kids BSO, Jan Gijzen Groen en Bas de Groot tuinaanleg (voor afbouw en renovatie) een behoorlijk bedrag bij elkaar gespaard. De gemeente heeft het gespaarde bedrag vervolgens verdubbeld. Al met al een mooi gezamenlijk initiatief met een prachtig resultaat.

Goede samenwerking
Wethouder Madeleine Bakker roemde het gezamenlijke initiatief van school en buurt. Ze vroeg de kinderen of ze tevreden waren met het resultaat; heel veel leerlingen staken vervolgens hun hand op om dat te bevestigen. Het toestel is van hout met eronder rubbertegels en biedt veel verschillende mogelijkheden om te beklimmen. Samen met Albert Noorlander, (speeltoestellen-)ambtenaar bij gemeente De Bilt, hebben de kinderen gekozen voor het nieuwe toestel dat een prominente plek op het schoolplein heeft gekregen. Onder toeziend oog van alle leerlingen knipte de wethouder een geel lint door. Daarna klommen veel leerlingen gelijk op het speeltoestel.