App omgevingsalert

Algemeen Algemeen

De gemeente De Bilt lanceerde maandag 9 mei een app die inwoners direct laat zien welke vergunningaanvragen en -besluiten er in hun buurt spelen. De app Omgevingsalert gemeente De Bilt is gratis te downloaden in de Appstore en Play Store.

De gemeente De Bilt neemt jaarlijks honderden besluiten over zaken, die gevolgen kunnen hebben voor de omgeving van inwoners. De besluiten gaan bijvoorbeeld over het aanvragen en verlenen van omgevingsvergunningen, verkeerszaken, bestemmingsplannen of evenementenvergunningen. Met de app kunnen inwoners zelf een gebied instellen waarover zij op de hoogte gehouden willen worden. De aanvragen en besluiten binnen dat gebied zijn weergegeven op een kaart. Ook is het mogelijk om meldingen in te stellen.

Elke gemeente is verplicht om de officiële bekendmakingen op digitale wijze te publiceren via overheid.nl. Inwoners kunnen via deze website de bekendmakingen rondom vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en evenementenvergunningen raadplegen. De app is daar nu als extra service aan toegevoegd. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om de bekendmakingen te raadplegen vindt u op www.debilt.nl/bekendmakingen.