Logo vierklank.nl
Joost vervult een belangrijke taak in de wasstraat.
Joost vervult een belangrijke taak in de wasstraat.
Zakelijk

De Rooij blij op Larenstein

Autobedrijf de Rooij dat sinds 1928 op diverse plekken in De Bilt gevestigd was, verhuisde in 2013 in z'n geheel naar Larenstein. Op het bedrijventerrein neemt het autobedrijf een prominente plek in met de 30 meter lange autowasstraat, de onderhoudsgarage en de showroom met jonge occasions.

Eric De Rooij is blij met de nieuwe plek. 'Voorafgaand aan onze verhuizing naar Larenstein hebben we heel goed nagedacht over de invulling van de ruimte. Doordat er nieuw gebouwd werd konden we ons hele wensenpakket meenemen in de plannen. Een van de wensen was bijvoorbeeld het bieden van voldoende parkeerplekken voor de deur. Dat was op de oude locaties eindeloos passen en meten en een bron van ergernis. Ook de showroom hebben we forse afmetingen gegeven, mét een parkeerdek waardoor we een ruim aanbod kunnen presenteren.'

Maatschappelijk betrokken
De Rooij is een van de vele bedrijven die op maatschappelijk gebied graag een steentje bijdragen. Zo zijn er o.a. 5 medewerkers die de grens van 65 jaar inmiddels zijn gepasseerd. Ook bieden ze regelmatig opleidingsplekken aan. Daarmee komt de uitvoering van de participatiewet direct om de hoek kijken. Binnen die wet wordt het nodige van de gemeente verwacht en waar mogelijk zetten ondernemingen zich in om de gestelde doelen daarvoor te behalen. De Rooij voelt zich ook verantwoordelijk om op dat gebied een steentje bij te dragen en heeft daarmee een zeer betrokken medewerker in huis. De 21-jarige Wajonger Joost uit Bilthoven startte als zaterdaghulp als voorwasser bij de CarWash. Inmiddels heeft hij een vast contract want Joost weet precies wat hij moet doen en weet dat hij een belangrijke taak vervult. Goed voorwassen garandeert een schone auto aan het eind van de wasstraat.

Meer berichten