Overval in Groenekan

Algemeen Algemeen

Aan de Nieuwe Weteringseweg in Groenekan heeft donderdagmiddag 14 april een overval plaatsgevonden in een woning. De vrouwelijke bewoonster werd overvallen door twee mannen die er met een houten kistje vandoor gingen. De vrouw raakte licht gewond. De overvallers reden weg in een oude grijze auto, waar de politie naar op zoek is.

De mannen zijn beiden licht getint, één van hen had een petje op. Volgens een buurman, die meteen kwam kijken na de overval en met de bewoonster sprak, zou de vrouw bedreigd zijn met een pistool en een stroomstootwapen. De politie heeft dit laatste nog niet kunnen bevestigen. Wat er in het houten kistje zat, is nog onbekend. De bewoonster is ongedeerd gebleven, maar wel enorm geschrokken.

De politie is op zoek naar een kleine model auto, mogelijk een Ford Fiësta of een Daewoo Matiz, waarmee de overvallers er vandoor gingen. De omgeving werd afgezet. Ook werd er een politiehelikopter ingezet. Volgens getuigen zouden er naast de twee mannen ook nog een andere man en een vrouw in de auto hebben gezeten. De politie deed eerder een oproep om uit te kijken naar een kenteken van een grijze Ford Fiësta, maar trok later deze oproep in.