Klimaattop in De Bilt

Algemeen Natuur & Milieu

Het KNMI heeft recent code oranje afgegeven voor het klimaat. Deze klimaatverandering brengt grote risico's met zich mee zoals lange periodes van droogte, meer storm, intense stortbuien in de zomer en toename van het waterpeil in de grote rivieren met kans op overstromingen. Als het huidige beleid niet verandert zal de zomertemperatuur aan het einde van deze eeuw gemiddeld 5 graden hoger zijn. Dit zal desastreuze gevolgen hebben voor de leefbaarheid van onze aarde, hier en over de hele wereld.

GroenLinks De Bilt wil dat hier iets aan gebeurt, maar wat willen de inwoners van deze gemeente? Op 15 april kan men hierover komen meedenken bij de Biltse Klimaattop. Klaas van Egmond (hoogleraar geowetenschappen aan de UU), Birgit Loos (hoofd duurzaamheid, milieu en gezondheid bij het RIVM), Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks) en Faiza Oulahsen (campagneleider klimaat bij Greenpeace) zullen hun visie op dit onderwerp geven.

Discussie
Daarna volgt een open discussie, die zal worden gemodereerd door Mariëtte Pennarts (GroenLinks lid van de Gedeputeerde Staten van Utrecht). GroenLinks wethouder Anne Brommersma zal aanwezig zijn om de besproken ideeën mee te nemen voor een betere klimaatpolitiek in de gemeente De Bilt. De klimaattop vindt plaats in Huize het Oosten, Rubenslaan 1 in Bilthoven en begint om 20.00 met inloop vanaf 19.30 uur. Deelname is gratis, aanmelding is nodig (vol=vol!) via biltseklimaattop@gmail.com.